verandermanagement voor duurzame ontwikkeling en klimaatacties

Samenwerking tussen lokale overheden of ondernemingen creëert een hefboom om duurzaamheidsdoelstellingen en/of concurrentie of andere voordelen te realiseren.

Aan de ander kant staan een aantal belangrijke uitdagingen die overwonnen moeten worden om horizontale samenwerking tot een succes te brengen.

Er zijn altijd duidelijke identificeerbare oorzaken van succes of mislukking van samenwerkingsverbanden. Deze oorzaken gaan verder dan vage begrippen zoals ‘vertrouwen’.

Reeds in het begin van horizontale samenwerkingsinitiatieven identificeren wij alle aspecten en houden wij rekening met de dynamische interactieve processen die een invloed hebben op het welslagen van samenwerking.


Onze consultants helpen ondernemingen en overheden om de risico’s, voor- en nadelen van samenwerking, met inbegrip van de eventuele uitbesteding van functies aan een derde partij, duidelijk in kaart te brengen en de nadelen en risico’s te beperken door een beter projectontwerp, voorbereiding en beheer.

Onze dienstverlening omvat de initiële inschatting van de voor- en nadelen op het niveau van het totale samenwerkend netwerk en van elke deelnemende onderneming of overheid, haalbaarheidsstudies, multi-objectives and multi-stakeholder analysis, mededingingswetgeving, system dynamics modelling, collaborative network design, contracten en projectbeheer.  Home  l  Over ons l  Samenwerking l  Jobs l Nieuws l  Contacteer ons          

NL I  ENG

www.altimedes.com

Horizontal Collaboration
Benefits and challenges

Horizontal Collaboration Benefits and Challenges - source: Altimedes

- per aspera ad astra -